Akcija "Rabić" u Doboju
0

Uhapšeno 14 osoba zbog preprodaje droge i šverca cigareta

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija je uhapsila 14 osoba osumnjičenih za preprodaju droge i šverc cigareta, a u ovoj akciji pod nazviom "Rabić" pretreseno je dvadeset lokacija na području Dervente i u Gradačcu , saopšteno je Srni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

Akcija je završena, a prilikom pretresa pronađeno je 5,5 kilograma marihuane, 3. 559 boksova cigareta, različiti tipovi naoružanja i municije, kao i drugi predmeti koji će policiji služiti kao dokazni materijal protiv osumnjičenih.

Cilj akcije, koju je organizovala Uprava kriminalističke policije Republike Srpske i CJB Doboj, bio je presjecanje lanca trgovine opojnim drogama i švercovanim cigaretama, navode iz CJB Doboj i napominju da su pretresi i privođenja obavljeni uz saglasnost Okružnog tužilaštva u Doboju, te da su u realizaciji ove akcije dobili pomoć i drugih policijskih agencija iz BiH.

Osim 14 privedenih lica u akciji "Rabić", koja je počela rano jutros, osumnjičena su još dva državljanina BiH od kojih jedan već izdržava zatvorsku kaznu za slična krivična djela, dok drugo lice još nije pronađeno.