Crna hronika
0

Uhapšeno 11 osoba zbog zloupotrebe narkotika

FENA
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su i Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic podnijeli prijave protiv 11 osoba zbog zloupotrebe narkotika.

Uhapšeni su A. S. (1983), A. F. (1981) i A. S. (1987), sva trojica rođeni u Sarajevu, i V. G., rođen 1970. u Konjicu, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

A. V., rođen 1979. u Konjicu, uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, dok su, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ uhapšeni E. V. (1987), S. N. (1988) i A. Š. (1980), sva trojica rođeni u Mostaru, E. Š., rođen 1985. u Jablanici, i A. V. (1988) i A. H. (1977), obojica rođeni u Konjicu.

Postoji osnov sumnje da su svi oni kao organizirana grupa u proteklom periodu kontinuirano vršili neovlaštenu proizvodnju i nabavku opojnih narkotičkih sredstava, koju su dalje preprodavali trećim licima s područja Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Pored ovih osoba, policijski službenici su podnijeli prijave protiv dvoje državljana Republike Hrvatske, A. S. (1987) i A. P. (1983), oboje rođeni u Metkoviću, te protiv A. P., rođena 1984. u Mostaru.

Uhapšene osobe su, uz službeni izvještaj, predate nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje, saopćeno je iz Federalne uprave policije (FUP).