Nanošenje tjelesnih povreda
0

Uhapšeni Zoran Šućur i Jovan Jošilo

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Policijske stanice Omarska uhapsili su Zorana Šućura i Jovana Jošila nakon što su vlasniku poslovnice preduzeća Evrorad nanijeli tjelesne povrede i iznuđivali od njega novac.

Jošilo je u julu prošle godine nepravosnažnom presudom oslobođen krivice za ubistvo Nedeljka Ćuluma (19), koje se dogodilo 24. aprila 2010. godine tokom krvavog obračuna u banjalučkom naselju Rakovačke Bare.

Policija je uhapsila Šućura (41) i Jošila (30) juče oko 13.30 sati, nakon što je, na magistralnom putu Prijedor - Banjaluka, zaustavila njihov automobil "Audi A6".

U Policiji Republike Srpske Srni je rečeno da su njih dvojica oko 13.00 sati došli u krug ispostave firme Evrorad u mjestu Poljavnice, opština Novi Grad, gdje su vlasniku poslovnice nanijeli tjelesne povrede, a potom mu uputili ozbiljne prijetnje da će ga ubiti ukoliko ne vrati 25.000 KM Šućuru, čime su počinili krivično djelo iznude.

Pripadnici Policijske stanice Novi Grad izvršili su uviđaj na licu mjesta, a vlasnik poslovnice prebačen je u Dom zdravlja Novi Grad, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Istog dana radnici kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka su, na osnovu naredbe Osnovnog suda Novi Grad, izvršili pretres kuće u Banjaluci koju koristi Jošilo i pronašli metalnu teleskopsku palicu, 15 lovačkih metaka kalibra 12 milimetara, pušku "pumparicu" sa pet metaka, lovački redenik sa 13 metaka kalibra 12 milimetara, futrolu za pušku i drvenu palicu dužine oko 50 centimetara.

Jošilo i Šućur će danas prije podne biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka sa izvještajem o počinjenim krivičnim djelima.
Jovan Jošilo je u julu prošle godine nepravosnažnom presudom oslobođen krivice za ubistvo Nedeljka Ćuluma. Utvrđeno je da je djelovao u samoodbrani, dok su pripadnici suparničke grupe, brat ubijenog Nedeljka - Slaviša Ćulum (27), te Dejan Kostić (20) i Dejan Čajić (24) osuđeni na ukupno 17 i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila.