Izvještaj MUP-a KS
0

Uhapšeni zbog teških krađa i napada na službenu osobu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u petak hapšenja zbog krađa i teških krađa i hapšenje zbog napada na službenu osobu.

B. E. (42) uhapšen je u Novom Sarajevu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti".

Uhapšeni je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo i protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Novo Sarajevo: Uhapšena dvojica kradljivaca

B. S. (27) i malodobni Z. Dž. (17) uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "teška krađa u pokušaju".

Nakon kriminalističke obrade, malodbni Z. Dž. je isti dan otpušten, dok je B. S. predat službenicima PU Živinice PS Kladanj, radi daljnje kriminalističke obrade.

Novo Sarajevo: Uhapšen zbog teške krađe

H. E. (33) uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "teška krađa".

On je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo i protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere. Centar: Uhapšen zbog teške krađe

K. D. (28) uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "teška krađa".

On je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo i protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Saobraćajna policija uručila 417 prekršajnih naloga

Službenici policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 417 prekršajnih naloga i za lakše prekršaje upozorili 87 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 15 vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju, dvije osobe koje nisu položile vozački ispit, četiri vozila koja su isključena zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri vozila koja nisu bila registrirana.