Ranjavanje Ivice Kantora
0

Uhapšeni Vehid Fejzić i Enis Sačević

SRNA
Dvadesettrogodišnji mladići Vehid Fejzić i Enis Sačević, osumnjičeni za ranjavanje 43-trogodišnjeg Ivice Kantora, uhapšeni su u Tuzli, odnosno Zvorniku.

Oni su preksinoć oko 23.00 sata teško ranili Kantora u pucnjavi ispred Doma mladih u Tuzli, gdje je on bio angažovan kao izbacivač.

U Kantora je ispaljeno više hitaca iz automatske puške, a u pucnjavi je korišten i pištolj, za kojeg se još ne zna ko ga je koristio.

Kantor je smješten na Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli i nakon četvorosatne operacije njegovo opšte zdravstveno stanje je i dalje teško, mada su vitalne i životne funkcije stabilne.

Kantonalni tužilac Gordana Tadić izjavila je da je Kantor stajao na zidiću na ulazu u diskoteku sa Maidom Porobićem, vlasnikom diskoteke u Domu mladih i direktorom "Panonike", preduzeća koje upravlja Panonskim jezerima.

Dosadašnja istraga je pokazala da su Fejzić i Sačević prišli sa zadnje strane diskoteke, gdje su ostavili automobile "golf" i "BMW", te sa oko 25 metara razdaljine otvorili rafalnu paljbu, pišu "Nezavisne novine".

Uprkos brzoj policijskoj reakciji, oni su uspjeli pobjeći s lica mjesta, a svi izlazi iz grada odmah su blokirani. Pronađeni su i uhapšeni dvanaest časova kasnije.

"Najvjerovatnije je iz puške, koja još nije pronađena, pucao Sačević. Pucano je i iz pištolja, ali za sada ne možemo tvrditi ko je pucao iz tog oružja. Biće potrebno uzeti i otiske papilarnih linija", izjavila je Tadićeva.

Prema pisanju "Nezavisnih novina", motiv vatrenog okršaja je osveta za incident koji se u petak poslijepodne dogodio na Panonskim jezerima u centru Tuzle, odakle su Fejzić i Sačević izbačeni zbog narušavanja kodeksa ponašanja.

Kantor je bio angažovan u Spasilačko-redarskoj službi na Panonskim jezerima i smjenu je u petak završio u 14.00 časova i tek što je stigao kući, iz "Panonike" su ga pozvali da se vrati na posao, jer je na jezerima izbio incident.

Među onima koji su pravili probleme bio je i Fejzić, kojeg je Kantor izveo van kompleksa jezera, zabranivši mu ulazak. Prije nego što je otišao, Fejzić je Kantoru zaprijetio riječima - "Večeras ću te upucati", pišu "Nezavisne".