Crna hronika
2

Uhapšeni u akciji "Oskar" sklopili sporazume: Krijumčarima skanka i heroina 4,5 godina zatvora

Piše: E. F.
Foto: SIPA
Foto: SIPA
Hakija Mehović, Vidak Milić i Vahidin Dobrača, uhapšeni u policijskoj akciji Oskar sklopili su sporazum sa Tužilaštvom BiH nakon što su priznali krivicu da su djelujući kao grupa za organizirani kriminal, počinili međunarodno krijumčarenje veće količine opojne droge marihuana „skunk“ i „heroin“.

Oni su i priznali da su drogu krijumčarili sa područja Makedonije, Srbije i Kosova na područje BiH, kao i sa područja BiH u Srbiju, gdje su u BiH opojnu drogu „heroin“ miješali sa odgovarajućim supstancama radi uvećanja njene mase, te nakon toga prodavali navedene opojne droge na teritoriji BiH i Srbije njima poznatim osobama.

Tako će, prema sklopljenom sporazumu, ukoliko ga prihvati Sud BiH, Hakiji Mehoviću biti izrečena kazna zatvora u trajanju od 2 godine i 6 mjeseci zatvora.

Za Vidaka Milića i Vahidina Dobraču dogovorena je kazna u trajanju od po 1 godine zatvora.

Od optuženih će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje ovih krivičnih djela, među kojima i više mobilnih telefona i kartica.

Sporazumnim priznanjem krivice svi optuženi su se obavezali da će svjedočiti o svim činjenicama koje su im poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, saizvršiocima i saučesnicima u izvršenju ovih krivičnih djela, a koji su im poznati i u kojim krivičnim djelima su i sami sudjelovali.