Banja Luka
0

Uhapšeni razbojnici zbog pljačke banke

SRNA
Banjalučka policija pretresla je više lokacija u banjalučkom mjestu Bukovica i lišila slobode pet lica, svi iz Banjaluke, od kojih je troje zadržano zbog dovođenja u vezu sa dva krivična djela razbojništva u Banjaluci, u objektu NLB Razvojne banke, saopšteno je iz Centra Javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su lice D.K. (31) i jedno maloljetno lice 2. decembra prošle godine oko 14.50 časova u banjalučkoj ulici Kneza Miloša, maskirani i uz prijetnju pištoljem, natjerali radnicu banke da im iz kase radnog pulta i sefa koji se nalazi u drugoj prostoriji banke preda 50.900 KM, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Nakon toga, D.K. i maloljetno lice odvezli su se skuterom, kojim su i došli ispred banke, a koji su potom zapalili, dok ih je muškarac M.B. /30/ čekao sa putničkim vozilom, nakon čega su se svi udaljili u nepoznatom pravcu.

Policija je tokom pretresa više lokacija u mjestu Bukovica pronašla predmete i sredstva koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog djela.

Istog dana, policija je rasvijetlila i drugo razbojništvo, izvršeno 23. februara oko 8.10 časova u istom objektu banke, utvrdivši da su privedeno maloljetno lice i lice B.J. /22/ iz Banjaluke, za kojim je potraga u toku, pokušali da iz banke otuđe novac.

"Maskirani u predjelu glave crnim kapuljačama sa prorezima za oči, ušli su u unutrašnjost banke, te uz prijetnju pištoljem pokušali da otuđe novac iz blindiranih šalterskih vrata, u čemu ih je spriječio aktivirani alarm banke, nakon čega su pobjegli pokupivši sa poda banke kovertu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 112 KM", precizira se u saopštenju.

Lica D.K., M.B i pomenuti maloljetnik su danas, uz izvještaj, sprovedeni  i predati  u nadležnost Okružanog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.