Brza akcija policije
0

Uhapšeni pljačkaši UniCredit banke, pronađeno 34.000 KM

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Brzom intervencijom policije razbojnici koji su jutros oko 9.15 sati opljačkali poslovnicu UniCredit banke koja se nalazi u sarajevskoj ulici Hivze Bjelavca uhapšeni su u poslijepodnevnim satima. Također, policija je pronašla i 34.000 KM koje su razbojnici ukrali.

Naime, dvojica maskiranih razbojnika upali su u poslovnicu banke i prijeteći oružjem tražili od radnika novac. Tom prilikom jedan od razbojnika pucao je u plafon banke, a čahura od ispaljenog metka pogodila u glavu L. A., zaštitara banke, nanijevši mu lakše tjelesne povrede. Nakon razbojništva pljačkaši su pobjegli s mjesta događaja.

Poduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog razbojništva u poslijepodnevnim satima, zbog sumnje da bi se mogli dovesti u vezu sa ovom pljačkom, policija je uhapsila Enesa Bešovića (23), Sanjina Bešića (22) i Đanina Vranca (33), svi nastanjeni na području općine Ilidža.

Prilikom pretresa objekata koje koriste uhapšeni pronađena su i oduzeta dva pištolja koja su korištena tokom pljačke, 34.000 KM koje su ukrali iz banke, kao i sedam stabljika zeljaste materije koja asocira na marihuanu.

Podsjećamo, 27. januara ove godine na meti razbojnika bila je i poslovnica ove banke koja se nalazi u Brčanskoj ulici u sarajevskom naselju Otoka. I tada je policija isti dan uhapsila 19-godišnjeg Sanina Tabakovića i maloljetnog Erbasana T. (17), a sutradan i 24-godišnjeg Kenana Bašića, koji su pokušali opljačkati tu banku.