Crna hronika
5

Uhapšeni maloljetnici koji su opljačkali zlataru "Gold" u Zenici

FENA
Službenici MUPZDK-a uhapsili su dva maloljetnika, inicijala A.A. i Č.A., oba iz Zenice, koji se sumnjiče da su 29. januara oko 17 sati počinili razbojništvo u zlatari „Gold“ u Zenici iz koje su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili 11 zlatnih ogrlica.

Tokom današnjeg dana u službenim prostorijama Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 u Zenici, osumnjičeni A.A. je uz prisustvo roditelja ispitan na okolnosti izvršenog krivičnog djela koje je u poptunosti priznao – saopćeno je iz MUPZDK-a.

Tokom kriminalističke obrade došlo se do podataka o mjestu na kojem je odbačeno vatreno oružje, kao i otuđeni predmeti iz zlatare „Gold“

U skladu s prikupljenim informacijama, izlaskom na lice mjesta u ulici Londža broj 92, tačnije u podrumskom šahtu, operativni službenici Odsjeka kriminalističke policije su pronašli j ruksak crne boje, nož sa crnom plastičnom drškom, automatsku puška s metalnim okvirom u kojem su se nalazila četir pištoljska metka kalibra 7,62 mm, pištolj "blow", kalibra 9 mm s okvirom.

Također izvršen je pretres porodičnih kuća, podrumskih prostorija, pomoćnih objekata i motornih vozila osumnjičenih te je pronađeno i privremeno oduzeto šest zlatnih ogrlica, zlatna kopča, te pištolj CZ, kalibra 7,62 mm, s metalnim okvirom u kojem se nalazilo osam metaka kalibra 7,62 mm.

Po okončanju operativnih radnji uhapšeni će uz službeni izvještaj biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćio je MUPZDK.