Crna hronika
0

Uhapšeni kradljivci auta na području Banje Luke

FENA
Banjalučka policija uhapsila je jedan broj članova dvije kriminalne grupe koje su se bavile krađom i preporodajom automobila na području tog grada, potvrdio je danas načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka Nedeljko Lubura.

Svaka grupa brojala je po četiri člana. Policiji su za sada nedostupne tri osobe za kojima je raspisana potjernica.

“Prva grupa identifikovana je 26. oktobra. Pronašli smo šest ukradenih vozila i sva su sasječena u dijelove. Ukradena su u Banjoj Luci, Laktašima, Prnjavoru i Prijedoru. Izvršili smo tri pretresa, jedan u Banjoj Luci i dva u Laktašima", precizirao je načelnik Odjeljenja za sprečavanje opšteg kriminaliteta Zoran Đukić.

Kod druge kriminalne grupe pronađena su dva "audija" novije proizvodnje, jedan ukraden u Banjoj Luci, a drugi u Gradišci. Pronađeni su i veća količina alata, dekoderi i specijalni alat GPS omotača detektora.

“Jedan detektor za novija vozila košta 10.000 eura, a prilikom pretresa našli smo tri takva uređaja”, precizirao je Đukić.

O imenima uhapšenih nije mogao govoriti, jer su neka vještačenja još u toku.

Iz Banjalučke policije su potvrdili i da su uhapsili i predali nadležnom tužilaštvu dvojicu osamnaestogodišnjaka, osumnjičenih da su izvršili razbojništvo nad Milanom Jurićem iz Dragočaja kod Banje Luke, od koga su 24. oktobra ukrali 15.000 KM i nanijeli mu tjelesne povrede.

Uhapšeni su, kako se saznaje, Nedeljko Bukvić i Vladan Balaban.