Upucali Eldina Bitićija
0

Uhapšeni Benjamin Delalić i Kenan Fazlić

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su uhapsili Benjamina Delalića i Kenana Fazlića zbog sinoćnje pucnjave, u sarajevskom naselju Dobrinja, u kojoj je teško ranjen Eldin Bitići, zvani Tica.

"Policijski službenici su u 11.30 uhapsili maloljetnog D. B. (17) i F. K. (18). Nad njima se vrši kriminalistička obrada, a dalje mjere će biti poduzete mjere u skladu sa dogovorom sa tužiteljem Kantonalnog tužilaštva", potvrdio je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Podsjetimo da je Bitići sinoć oko 24 sata svojevoljno napustio KCUS, iako su mu doktori preporučivali hospitalizaciju i odlazak na operaciju kako bi mu izvadili metak koji je ostao u njegovom tijelu.

Benjamin Delalić je sin ubijenog Ramiza Delalića Ćele. U crnoj hronici prvi put se pojavio prošlog ljeta kada je u Bezistanu pucao u Almera Inajetovića, ali ga je promašio i ranio tri slučajna prolaznika, Mladena Njeganovića (34) iz Rogatice, Alena Šumana (32) iz Sarajeva i Freda Tamihatua (50) iz Holandije.

Delalić se nekoliko dana krio od policije, a u međuvremenu je sa porodicom i prijateljima komunicirao preko svog Facebook profila.