Akcija Vila
0

Uhapšena još četiri dilera, pronađeni spid, marihuana i ekstazi

SRNA
Policija je u nastavku akcije Vila na području općina Doboj, Teslić, i Tešanj pretresla sedam lokacija i lišila slobode četiri osobe, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

U nastavku akcije usmjerene na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, policija CJB Doboj jučer i prekjučer je, na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, obavila ove pretrese i hapšenja.

Na području Doboja uhapšene su osobe M.V., E.M. i D.M., dok je na području Tešnja uhapšeno lice N.K. Nakon kriminalističke obrade ove osobe bit će predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta određena količina droga amfetamin-spid, marihuane i ekstazija, te predmeti i materijalni dokazi koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Uhapšeni su od marta do septembra, radi sticanja proitivpravne imovinske koristi, zajedno sa licima koja su uhapšena 18. septembra u policijskoj akciji Vila, kontinuirano nabavljali marihuanu i amfetamin - spid sa područja Zenice, a heroin sa područja Gračanice, nakon čega su vršili prodaju ili posredovali u prodaji na području koje operativno pokriva CJB Doboj.

Akcija je realizovana u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa Policijskom stanicom Tešanj.

Prethodno je 18. septembra devet osoba iz Doboja i jedna iz Gračanice uhapšeno u akciji Vila provedenoj na području Doboja, Teslića I Gračanice, s ciljem suzbijanja proizvodnje i prometa opojnih droga.