Crna hronika
1

Uhapšena dva razbojnika, za trećim se traga

SRNA
Osobe inicijala M. K. i V. P. sa Pala uhapšena su zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela razbojništva, teške krađe i oštećenja tuđe stvari, dok za trećom osobom, nastanjenom na području Kantona Sarajevo, policija i dalje traga.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Mladenu Kovačeviću (26) i Vedranu Petroviću (31). Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 20.000 KM.

Postoje osnovi sumnje da su ove osobe izvršile razbojništvo na benzinskoj pumpi "Nestro" u Han Derventi i jednom marketu u Palama, te četiri krađe, od čega su u pitanju tri automobila Golf 2.

Automobili ukradeni u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu i na Palama, korišteni su prilikom razbojništva, dok su u jednoj kladionici ukrali novac.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da postoje osnovi sumnje da su ove dvije osobe kao organizovana kriminalna grupa od decembra 2013. godine do maja ove godine na području Pala i Istočnog Sarajeva, na izrazito drzak i bezobziran način, maskirani, uz upotrebu sile i vatrenog oružja, počinili krivična djela, te da su još od ranije poznata policiji.

Tokom višemjesečne istrage u cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, pronađena su ukradena vozila, izvršeno je više pretresa na nekoliko lokacija gdje je pronađeno oružje i municija, kao i predmeti koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela (fantomke, rukavice, kombinezoni i mobilni telefoni), te biološki tragovi koji povezuju ove osobe sa izvršenjem krivičnih djela.

Uhapšeni će danas u 12.00 sati uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predata Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.