Sarajevo
0

Uhapšena dva pljačkaša Turkish Ziraat banke

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Sarajevska policija je danas u jednom od kafića koji se nalaze u sarajevskom naselju Otoka uhapsila 20-godišnjeg Šemsu Šabanovića., te maloljetnog A. Š., za koje se sumnja da su učestvovali u pljački Turkish Ziraat banke u Novom Sarajevu. Policija, kako saznajemo, još uvijek traga za 20-godišnjim Elvisom Baltićem. Kod uhapšenih je pronađena i veća količina novca.

Naime, trojica pljačkaša su jučer, pola sata iza podneva, sa fantomkama na glavama upala u banku. Prijeteći pištoljem, natjerali su uposlenike da im predaju novac, a potom pobjegli.

Prema prvim informacijama, u njihovom plijenu našlo se oko 20.000 KM. U banci se nalazio i zaštitar agencije "Gama sigurnost", koji je zadužen za fizičko osiguranje, ali su razbojnici odmah po ulasku u njega uperili pištolj i razoružali ga.

Razbojnicima je dok su bježali ispalo 1.300 KM, a pljačkaši su pobjegli prema tržnom centru "Interex" gdje su, navodno, u prodavnici sportske opreme kupili trenerke i presvukli se. U novoj garderobi uspjeli su neopaženo umaći policajcima koji su se već nalazili oko tržnog centra.