Crna hronika
0

Uhapšen Zijad Žigić, osumnjičen za ubistvo na autobuskoj stanici na Palama

Sarajevo-x.com
Zijad Žigić Žiga uhapšen je noćas u Bijeljini zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlatka Mačara, Milana Vlaškića i Radeta Magazina na Palama, potvrdio je Žigićev advokat Duško Tomić.

Tomić je naveo da je Žigić uhapšen po nalogu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Dodao je i da je uhapšeni vođen na poligraf, te da je pozitivan za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera koje se dogodilo 7. juna 2000. godine u Bijeljini, prenosi Federalna televizija.

Žigić se nalazi u Policijskoj stanici Pale te energično odbija tvrdnje o povezanosti s ubistvom Mauzera i ubistvima na Palama. Podsjetimo, ispred ugostiteljskog objekta Omerta 30. januara aktivirana je eksplozivna naprava od koje su poginuli Mačar i Vlaškić, dok je Magazin podlegao nakon nekoliko dana povredama zadobijenim od ove eksplozije.

Također, u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajavo nisu mogli ni potvrditi ni demantirati pisanje medija da je pod sumnjom da je učestvovao u ubistvu na Palama uhapšen i Anes Kurbegović iz Brdareva, u Srbiji, nastanjen u Sarajevu.