Crna hronika
0

Uhapšen zbog kamenovanja autobusa s navijačima Hrvatske

FENA
Dana 22.08. u 20.00 sati službenici policije I PU, lišili su slobode mldb. Š.E, rođen 1989. u Prištini, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari).

Isti je navedenog dana oko 19.45 sati u ulici Hiseta, općina Stari Grad Sarajevo, sa još nekoliko N.N osoba kamenicama oštetili autobuse marke “magirus-dutz”, reg. oznaka 764-T-776, marke “tam”, reg.broja 764-T-761 vlasništvo firme “B-Turs” iz Kiseljaka, i autobus marke”oaf gs” reg.broja 340-E-657, vlasništvo firme “Busovača tours”, koji je prevozio navijače, fudbalske reprezentacije Republike Hrvatske.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na autobusima nastupila materijalna šteta, koja se ogleda u oštećenju stakala na navedenim autobusima. O prednjem je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.E, je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavvanju navedenog krivičnog djela.