Sarajevo
0

Uhapšen zbog iznude novca za ukradeni automobil

Sarajevo-x.com
MUP Kantona Sarajevo
MUP Kantona Sarajevo
Sarajevska policija uhapsila je jučer 31-godišnjeg Sanela Tulovića iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznude.

Naime, ovaj 31-godišnjak ima već podeblji dosje u policiji, a jučer je uhapšen jer je na ime povrata ukradenog automobila “Alfa Romeo”, od vlasnika pokušao iznuditi novac.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, vlasnik automobila je čitav slučaj prijavio policiji, te je Tulović uhapšen.

Ukradeni automobil pronađen je, kako nam je saopćeno iz MUP-a KS, na području Općine Ilidža, a daljom istragom će se utvrđivati da li je Tulović samo iznuđivao novac ili je, pak on i ukrao automobil, te da li su još neke osobe umiješane u izvršenje ovog krivičnog djela.

Inače, sarajevsko Kantonalno tužilaštvo je 2006. godine podiglo optužnicu protiv Tulovića i Mirzeta Balovića (28) jer su u aprilu 2006. godine u sarajevskoj ulici Humska ukrali automobil “Passat” vlasništvo Ibrahima Z.

Tom prilikom dok je Tulović demontirao bravu za paljenje, Balović je ispalio dva hica iz pištolja u vazduh kako bi preplašio komšije koje su ih primijetile da kradu "Passat". Iako su automobil uspjeli ukrasti, obojica su uhapšena dva dana kasnije.

Tulović je zbog teške krađe i presudom Općinskog suda u Visokom 5. februara 2008. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci odnosno na uslovnu kaznu u trajanju od jedne godine.

Krajem maja prošle godine sarajevska policija je uhapsila Tulovića zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje oružja i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.