Crna hronika
44

Uhapšen vozač koji je skrivio nesreću u Vogošći, radnik Sarajevoputeva životno ugrožen

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pedesetdevetogodišnji L. H. vozač Škode Fabije koji je skrivio saobraćajnu nesreću na Vogošćanskoj petlji uhapšen je jučer zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Naime, u ovoj nesreći koja se jučer dogodila nešto prije deset sati ujutro na kolovozu magistralnog puta M-18, Sarajevo-Tuzla teško je povrijeđen H. A. (27), radnik Sarajevoputeva.

On je u ulici Gornja Jošanica III do broja 50 radio na održavanju ceste, odnosno rezao korov uz cestu, kada je oboren na kolovoz.

Odmah je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život.

"Pacijent je primljen sa teškim povredama glave i abdomena. On je u izuzetno teškom stanju", kazala je nakon nesreće Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Policija je obavila uviđaj a uz angažovanje inspektora zaštite na radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke utvrđeno je da je vozač skrivio nesreću te je on i uhapšen.