Crna hronika
0

Uhapšen u pokušaju provalne krađe

FENA
Službenici Prve policijske uprave u utorak u 01.00 sati lišili su slobode M.E., rođen 1989. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Pokušao je izvršiti provalnu krađu u cafe slastičarnicu ''Cyty-Fashion'' u ulici Herceg Stjepana do br 2.

UHAPŠEN ZBOG TEŠKE KRAĐE Službenici Prve policijske uprave u utorak u 01.20 sati lišili su slobode T.Z , rođen 1954. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe provaljivanjem u stan u ulici Koševo broj 5, općina Centar, vlasništvo G.Z.

LIŠEN SLOBODE ZBOG NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU Službenici Druge policijske uprave u utorak u 01.20 sati lišili su slobode J.M., rođen 1987. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. On je u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, prilikom intervencije fizički napao policijskog službenika Druge policijske uprave.

UHAPŠEN DILER Službenici Odjeljenja za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo, jučer su u 15.30 sati lišili slobode S.A , rođen 1981. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo proizvodnje i stavljanje u promet droga. Izvršenim pretresom pronađeno je 11 alufolijskih paketića u kojima je bio heroin i određena suma novca, koji potječe od prodaje navedenih paketića s drogom konzumentima.

SUDARILI SE AUTOMOBIL I MOTOCIKL

Na kolovozu raskrsnice ulica Ali-pašina-Kemal-begova, općina Centar, u utorak oko 06.40 sati dogodila se saobraćajna nezgoda. Sudarili su se ''VW-transporter'' reg. broja 632-E-073, kojim je upravljao H.M., rođen 1973. iz Vogošće, i motocikl ''yamaha'' reg. broja 626-M-355, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao H.J. rođen 1984. iz Sarajeva. Teške povrede lijeve i desne potkoljenice i povrede glave zadobio je motociklist H.J.

NEPOZNATA OSOBA OPLJAČKALA PRODAVNICU ''ALIJAGIĆ'' DOO U ulici Hamdije Kreševljakovića broj 88, općina Stari Grad, u utorak oko 16.40 sati u prodavnici ''Alijagić'' d.o.o. nepoznata osoba uz prijetnju nožem izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom A.K., od koje je otuđena manja suma novca.

ZA 24 SATA 418 PREKRŠAJNIH NALOGA U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja izdali su 418 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 137 vozača. Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola, tri osobe bez položenog vozačkog ispita i šest vozila isključeno je iz saobraćaja zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.