Crna hronika
0

Uhapšen silovatelj s područja Bosanskog Šamca

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija u Doboju uhapsila je M.I. s područja Bosanskog Šamca zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje nad šezdesetdevetogodišnjakinjom s područja te općine.

Provedenim operativni mjerama i radnjama, kao i na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza utvrđeno je da je M.I., 20. aprila ove godine, u vremenu od 22.30 do 23.00 sata, iskoristivši momenat kada je oštećena ulazila na sprat porodične kuće u kojoj živi sama, utrčao za njom prije nego što je uspjela zatvoriti vrata, oštećenu oborio na pod, a potom primorao da pređe u sobu gdje ju je prisilio na seksualni odnos.

Nakon izvršenja krivičnog djela izvršilac se udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon prijave, policija iz Bosanskog Šamca i pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj odmah su izašli na mjesto događaja, izvršili uviđaj i preduzeli potrebne mjere i radnje u cilju identifikovanja i pronalaska izvršioca ovog krivičnog djela.

Radi bržeg otkrivanja tragova i identifikovanja počinioca policijski službenici su koristili i psa tragača, saopćeno je iz CJB Doboj.

Nakon izvršene kriminalističke obrade M.I. je danas, zajedno s izvještajem o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.