Crna hronika
0

Uhapšen par koji je od gostiju hotela Hollywood ukrao sef sa 70.000 KM

Piše: E. F.
Hotel Holywood
Hotel Holywood
Tridesetpetogodišnja R. I. iz Sarajeva i njen vršnjak S. B. iz Zvornika uhapšeni su danas zbog sumnje da su gostu hotela Holywood ukrali 70.000 KM.

Podsjećamo, državljanin Kuvajta E. A. je blizu 30.000 eura, nekoliko hiljada maraka i određenu sumu kuvajtskih dinara ostavio u sefu sobe u hotelu Hollywood. Kradljivci su upali u sobu i odnijeli kompletan sef.

Krađa se dogodila 15. januara, a kradljivci su sve do jučer bili u bjekstvu. Tokom istrage pronađen je ukradeni sef, ali ne i otuđeni novac. Također su pronađeni i neki drugi predmeti koji se vežu za ovo krivično djelo.

Dvojac je osumnjičen za krivično djelo teške krađe i podstrekivanje. Tokom saslušanja R. I. je u potpunosti priznala izvršenje navedenog krivičnog djela.

O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio da se nakon saslušanja uhapšeni puste iz službenih prostorija, a kompletan operativni materijal dostavi tužilaštvu.

Također, policijski službenici tragaju za još dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.