Crna hronika
2

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Rade Dojčinović iz Banje Luke

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) riješili su ubistvo Rade Dojčinović iz Banje Luke počinjeno prije godinu dana.

Direktor policije RS-a Darko Ćulum je na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci kazao da je na području Banje Luke uhapšen B.A (1951.) rođen u Žepču, nastanjen u Bosanskoj Kostajnici.

Motiv ubistva je koristoljublje.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a Darko Ilić je pojasnio da je B.A. povratnik u izvršenju krivičnih djela i kod nas i u inostranstvu te da je ranije osuđivan.

"Nekoliko dana prije izvršenja krivičnog djela pratio je žrtvu, a u namjeri da dođe do novca, lišio je života", rekao je Ilić navodeći da je od Rade Dojčinović ukradena manja količina novca.

Potvrdio je i da su zbog ubistva Miroslava Lazarevića 16. oktobra u Istočnom Novom Sarajevu privedene dvije osobe i saslušane i da postoji dovoljno materijalnih dokaza da su oni počinioci.

Motiv i ovog krivičnog djela je koristoljublje.

"Za novac ili neku drugu materijalnu korist lišili su života Lazarevića", rekao je Ilić navodeći da se ovo ubistvo može povezati s nekim krivičnim djelima organizovanog kriminala u regionu. Nije poznat naredbodavac ovog ubistva.

Direktor policije RS-a Darko Ćulum zahvalio je pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, u kojem su uhapšene ove dvije osobe za koje se sumnja da su ubile Lazarevića.