Crna hronika
380

Uhapšen Mirza Hatić: Od gosta "Cassina" oteo 20.000 KM

Piše: E. F.
Mirza Hatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Hatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Hatić iz Sarajeva, poznat po najrazličitijim krivičnim djelima, ali i po "rušenju" krsta na Zlatištu, uhapšen je jučer nakon što je orobio gosta ugostiteljskog objekta "Cassino" u hotelu Holiday i od njega oteo ukupno oko 20.000 KM.

Kako nezvanično saznajemo, Hatić je Č. M. presreo u hodniku objekta te od njega uzeo unovac u raznim apoenima, ali i nakit koji je imao kod sebe.

Slučaj je policiji prijavio oštećeni, koji je ispričao kako su ga napala četiri razbojnika oko 16 sati u hodniku objekta “Cassino”, koji se nalazi u hotelu Holiday, ulica Franca Lehara.

Navodno, razbojnici su prijeteći pištoljima od njega oteli torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i prsten od bijelog zlata sa dijamantom, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su pronašli i uhapsili Mirzu Hatića (27) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Hatić je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, kao identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.