Pokušao pobjeći
0

Uhapšen Mate Šimić, lice sa tri potjernice

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kako je saopćeno iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, sinoć oko 20 sati policijski službenici lišili su slobode Matu Šimića zv. Dolkić, osobu za kojom je MUP, temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, raspisao tri potjernice.

Mate Šimić (r. 1969. godine, iz Borajne općina Grude) lišen je slobode u svojoj porodičnoj kući u Borajni, a sama akcija lišavanja slobode kruna je cjelodnevnih aktivnosti u kojima je sudjelovalo više ustrojbenih jedinica MUP-a.

Inače, i ovom prilikom Mate Šimić je pokušao pobjeći ali je lišen slobode uz upotrebu sredstava prinude, kažu u MUP-u.

U dogovoru sa Kantonalnim tužiteljstvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a večeras će, u službenim prostorijama PU Ljubuški, izvršiti kriminalističku obradu nad Matom Šimićem, a vezano uz kaznena djela za koja je osumnjičen da ih je počinio 23. 5. u Grudama (nasilničko ponašanje, iznuda u pokušaju, napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i izazivanje opće opasnosti).

Po završetku kriminalističke obrade Mato Šimić će biti sproveden u KPZ Mostar, po pravomoćnom rješenju o određivanju pritvora.

Policijski službenici nastavljaju provoditi mjere traganja za drugim odbjeglim osumnjičenikom, Matinim bratom Blagom Šimićem (r. 1976. godine).