Crna hronika
2

Uhapšen još jedan pljačkaš banjalučke pumpe Nestro petrol

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Zbog sumnje da je zajedno sa ranije uhapšenim maloljetnikom opljačkao benzinsku pumpu Nestro petrol u banjalučkoj ulici Krajiških brigada, iz koje su odnijeli 1.600 KM, policijski službenici uhapsili su i dvadesetogodišnjeg N. S.

Tokom rasvjetljavanja ovog slučaja pronađene su stvari koje potječu iz krivičnog djela, kao i sredstva izvršenja, odnosno garderoba koja je nošena za vrijeme izvršenja djela, pištolj, fantomka i novac koji je ukraden.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je saopštio da se nakon završene kriminalističke obrade ova osoba pusti na slobodu, da nema uslova za određivanje prijedloga za pritvor, a da se Okružnom tužilaštvu Banja Luka dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Prije samo desetak dana šesnaestogodišnjak iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je opljačako spomenutu pumpu.

Podsjećamo, razbojnik je s fantomkom na glavi i pištoljem u ruci ušao u objekat pumpe. U trenutku pljačke bilo je troje radnika, od kojih je razbojnik zatražio da mu predaju pazar.

"Prišao je pultu gdje se nalazi kasa i od radnika zatražio da mu preda novac, što je on iz straha i učinio. Promrmljao je nešto kroz fantomku, uzeo novac i otišao", kazao nam je ranije naš izvor, ističući da je pljačka trajala manje od dvadesetak sekundi.

Oružanu pljačku zabilježile su sigurnosne kamere na benzinskoj pumpi, a snimke je izuzela policija kako bi utvrdila identitet razbojnika.

Ovaj objekat Nestro petrola bio je na meti pljačkaša i 31. decembra, a policija još traga za razbojnicima.

Policija je prilikom njegovog hapšenja također pronašla garderobu, pištolj i fantomku koju je maloljetnik koristio tokom pljačke pumpe.

O svemu je upoznat tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, kao i sudija za maloljetnike Osnovnog suda Banja Luka i sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzimat će se u skladu sa Zakonom o zaštiti.