Zajedničkim snagama
0

Uhapšen Dejan Vuković iz Istočnog Sarajeva

FENA
Realiziranjem zajedničkih aktivnosti policije MUP-a Kantona Sarajevo i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, uz profesionalnu podršku i saradnju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), identificirana je i locirana jedna od osoba koja je dovodi u vezu s razbojništvom počinjenim 22. jula u ulici Put mladih muslimana, kojom prilikom je od vozača K.M. iz Sarajeva, pod prijetnjom vatrenim oružjem, otuđeno putničko motorno vozilo marke BMW.

Na području Istočnog Sarajeva danas je slobode lišen Dejan Vuković zvani Superbeba, rođen 1982. godine, nastanjen na području Istočnog Sarajeva, višestruki povratnik u vršenju različitih teških krivičnih djela, posebeno krivičnih djela teške krađe motornih vozila i iznude.

Po završetku pretresa prostora koji imenovani koristi za stanovanje kao i vozila koje koristi, Vuković je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Vuković će sutra, uz službeni izvještaj, biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Identifikacija i lociranje ove osobe, kao i preduzimanje mjera i radnji na dokumentovanju njegove kriminogene aktivnosti, predstavlja dobar primjer profesionalne saradnje navedenih agencija koja je rezultirala hapšenjem imenovanog.

Zajedničke aktivnosti na lociranju ostalih učesnika u izvršenju navedenog krivičnog djela su u toku, i javnost će biti obaviještena o njihovim rezultatima, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a KS.

Vezani članci