Policijski bilten
0

Uhapšen Č. A. zbog lažne dojave o bombi u zgradi Općinskog suda

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u petak hapšenja zbog ugrožavanja sigurnosti, krađe vozila, razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Zbog lažne dojave da je 25. maja u Općinskom sudu Sarajevo podmetnuta eksplozivna naprava, uhapšen je Č. A. (44). On je nakon kriminalističke obrade, predat tužiocu kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Č. A. je dojavu izvršio anonimno putem telefona.

U kući nedozvoljeno držao oružje

Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" uhapšen je R. I. (64) iz Hadžića.

Pri pretresu kuće koju on koristi u ulici Brezovačka broj 62 pronađene su dvije automatske puške cal 7,61 mm, pištolj ručne izrade cal. 6,35 mm i manja količina municije.

R. I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni zbog više krađa vozila

Policija je uhapsila V. A. (23) i H. J. (27), obojica iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su u ranijem periodu ukrali motorna vozila.

Obojica su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantoni Sarajevo. Maloljetnika napala trojica i ukrala mu skuter

Maloljetni J. A. iz Sarajeva policiji je prijavio, u prisustvu roditelja, da su ga fizički napale tri nepoznate osobe te od njega otele motocikl skuter "Jamaha".

Razbojništvo se dogodilo u ulici Velešići.

Saobraćajna policija uručila 445 prekršajnih naloga

Službenici policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo u petak su, poduzimajući redovnu kontrolu saobraćaja, podnijeli 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 445 prekršajnih naloga i za lakše prekršaje upozorili 68 vozača.

Iz saobraćaja su isključeni: 15 vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju, dva vozača koja su vozila za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, četiri osobe bez položenog vozačkog ispita, dva vozila kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole i četiri vozila koja nisu bila registrirana.