MUP RS
0

Uhapšen Boriša Delević, osumnjičen za organizovanje otmice Koljančića

SRNA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) su na području Istočnog Sarajeva lišili slobode Borišu Delevića iz Novog Sada zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala otmicu banjalučkog biznismena vlasnika kafića "Kajak" Stanislava Koljančića, saznaje Srna u Specijalnom tužilaštvu RS.

Srni je potvrđeno da će Delević biti sproveden u Specijalno tužilaštvo RS gdje će biti saslušan.

U Tužilaštvu je u toku saslušanje Sauda Filipovića, bivšeg ministra pravde u Vladi Dragana Mikerevića, i Izeta Šahinovića iz Bihaća, koji su sinoć lišeni slobode pod sumnjom da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je izvršila Koljančićevu otmicu. 

Filipović, koji je notar u Prijedoru, sumnjiči se i da je nezakonito sačinio notarske isprave na štetu Koljančića, saznaje Srna u Specijalnom tužilaštvu.

Srna saznaje da je Šahinović, nosilac "zlatnog ljiljana", bivši pripadnik 505. bužimske brigade takozvane Armije BiH. Do 2002. godine bio je komandant Jedince za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Daliboru Džombiću osumnjičenom za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom otmice Koljančića, potvrđeno je ranije Srni u ovom sudu.

Policija traga za Žarkom Milanovićem iz Banjaluke zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala otmicu Koljančića.
Četrdesetpetogodišnji Stanislav Koljančić otet je u utorak 5. oktobra, a njegov nestanak prijavila je supruga. Koljančić je pronađen pretučen dan kasnije u večernjim časovima.