Crna hronika
70

Uhapšen Benjamin Delalić: Prijetio policajcima da će ih ubiti

Piše: E. F.
Benjamin Delalić
Benjamin Delalić
Dvadesetdvogodišnjeg Benjamina Delalića uhapsila je jučer sarajevska policija i to po potrazi koja je za njim raspisana zbog sumnje da je 9. marta na području općine Istočno Novo Sarajevo počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

O ovom slučaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Delalić je neposredno nakon hapšenja predat u nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo.

Navodno, za Delalićem se tragalo zbog krivičnog djela kojeg je počinio na području općine Istočno Novo Sarajevo početkom ovog mjeseca.

Kako smo saznali od Danke Tešić, glasnogovornice CJB Istočno Sarajevo, Delalić je prijetio policajcima kada su ga zaustavili prilikom redovne kontrole saobraćaja u Istočnom Sarajevu.

"Policajci su 9. marta zaustavili automobil Toyota kojim je upravljao Delalić, a sa njim su bile još dvije osobe tom prilikom i to jedna žena i jedan muškarac. Kada je policijski službenik od njega tražio vozačku dozvolu on je rekao da nema dozvole. Službenici su potom tražili da svi izađu iz auta radi njegovog pregleda", pojasnila je Tešić.

Prema njenim riječima, muškarac je izašao, ali je Delalić najprije pošao izaći iz automobila, a potom ponovo sjeo za volan i udaljio se u nepoznatom pravcu.

"Nakon toga pozvao je na telefon svoga prijatelja koji je ostao sa policijom. Od njega je tražio da ga pusti na spikerfon da bi kazao policajcima da će ih ubiti", kazala je Tešić.