Sarajevo
0

Ubili konobara jer ih nije poslužio pićem

Sarajevo-x.com
Amar Mistrić, Foto: Facebook
Amar Mistrić, Foto: Facebook
Dvije osobe sinoć su pucale u 23-godišnjeg Amara Mistrića, konobara kafića "Ochorios", koji je jutros oko 3.30 preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od povreda zadobijenih vatrenim oružjem.

Incident se desio pet minuta poslije ponoći u ulici Džemala Bijedića, kada su dvojica mladića pucala u konobara jer ih nije poslužio pićem.

Službenici policije nakon dojave o incidentu izašli su na lice mjesta te u prisustvu tužioca obavili uviđaj, nakon čega je utvrđeno da su incident izazvali H.A. i V.E., rođeni 1987. godine, obojica iz Sarajeva.

"Nakon što u ugostiteljskom objektu 'Ochorios', koji se nalazi u ulici Džemala Bijedića, nisu posluženi pićem, oni su napali konobara,a jedan od njih mu je potom hicima iz pištolja nanio smrtnosne povrede, a potom su se udaljili sa lica mjesta", kazao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pripadnici policije su došli do saznanja da su 21-godišnji Ć.M. i 22-godišnji B.A. iz Sarajeva pomogli osumnjičenima da napuste mjesto pucnjave odvezavši ih vozilom u pravcu Vogošće.

Službenici policije su jutros u 3.50 sati pronašli pomagače i uhapsili ih, a još uvijek se traga za počiniocama ovog djela.