Crna hronika
54

Ubijen osuđivani kriminalac Milan Vujičić zvani Vujke iz Bosanske Gradiške

Piše: M. N.
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Milan Vujičić zvani Vujke, koji je od ranije poznat policiji, ubijen je jutros u 4:30 sati ispred kafića Kasper u Bosanskoj Gradišci.

Pretpostavlja se da je jedna ili više osoba pucalo u Vujičića u momentu kada je izlazio iz lokala, javlja ATV.

Pripadnici CJB Banja Luka, PS Gradiška, blokirali su grad i tragaju za počiniocima.

Vujičić je poznat od ranije po krivičnim djelima "ugrožavanje sigurnosti", nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem i eksplozivnih materija, zadovoljavanje polnih strasti pred drugima, proizvodnja i promet opojnim drogama, te po švercanju cigaretama i drugom vrijednom robom.

Vujčić je 2000. godine osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Zbog ugrožavanja sigurnosti 2009. osuđen je na novčanu kaznu od 5.000 maraka, a za isto djelo odgovarao je 2010. i 2012. godine. Ima i više od 30 prekršaja, većinom zbog narušavanja javnog reda i mira.

Okružni sud Banja Luka osudio ga je 16. februara 2006. godine zajedno u grupi sa još 12 narko dilera koji su preprodavali drogu od Prijedora i Gradiške do Kozarske Dubice na četiri godine zatvora.

Uhapšen je i u aprilu 2014. godine u akciji "Sova" zbog sumnje da je zelenašenjem, s drugim osumnjičenima, oštetio više građana na području Banje Luke, Bosanske Gradiške i Prijedora.

Ono po čemu ga pamte stanovnici Bosanske Gradiške je divljanje po ulicama grada iz 2008. godine kada je vozeći se s još jednim osumnjičenim pucao iz pištolja i automatske puške u pravcu sugrađana i policije.