Crna hronika
0

Ubice Siniše Lovrića i Ruška Pajića i dalje na slobodi

Sarajevo-x.com
Ubica 45-godišnjeg Siniše Lovrića iz Novog Travnika, čije je tijelo pronađeno u ponedjeljak na lokalitetu Bistričke rijeke, u neposrednoj blizini raskrižja prema planini Radovan, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, još uvijek nije uhapšen. Ova informacija za Sarajevo-x.com potvrđena je iz Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

"Obdukcijom je utvrđeno da je Lovrić ubijen tako što je u njega pucano iz vatrenog oružja i to u predjelu sljepočnice”, kazala je Milica Đotlo, portparol Tužilaštva SBK, dodajući da policija i Tužilaštvo nastavljaju rad na identifikaciji počinioca ovog krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni se dovodi u vezu sa kriminalnim grupama u Srednjobosanskom kantonu.

Ni ubica 45-godišnjeg Ruška Pajića, koji je ubijen u klasičnoj sačekuši u ponedjeljak navečer u banjalučkom naselju Čokorska Polja, još uvijek nije identifikovan.

"Istraga u vezi sa ovim ubistvom je u toku. Policija je privodila na saslušanje nekoliko osoba, ali još uvijek niko nije osumnjičen da je počinio ovo ubistvo", kazala Gospa Arsenović, portarol Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Pajić, koji je u zemljama regije nekoliko puta bio hapšen zbog trgovine narkoticima, ubijen je u trenutku kada je parkirao vozilo Peugeot 407 pred vikendicom svog kuma Milenka Macanovića na Čokorskim Poljima.

Pajićev auto izrešetan je s 12 hitaca iz heklera s prigušivačem. Na tijelu Pajića pronađen je veći broj ustrjelnih i prostrjelnih rana od hitaca koji su žrtvu pogodili u glavu i grudi. Ubica se na mjesto zločina dovezao automobilom Audi B4, koji je prije nekoliko dana ukraden na području Banje Luke, a nakon ubistva, vozilo je zapalio kod crkve na Brankovcu.