Novo maloljetničko nasilje
1

Ubica Ljubice Đokić-Spasojević pokušao zadaviti stariju ženu

Sarajevo-x.com
Danas se u Sarajevu desilo novo maloljetničko nasilje. Kako javlja Federalna televizija, Robert M., odgovoran za paljenje i smrt Ljubice Đokić-Spasojević, danas je u pokušaju krađe pokušao zadaviti stariju ženu. Radi se o istoj osobi koja je zapalila staricu Ljubicu Đokić-Spasojević.

Negdje oko 14 sati u ulici Grbavička 84 Robert M. je, kako nezavnično saznaje FTV, pokušao udaviti ženu. Uslijedilo je to nakon pokušaja da joj otme torbu. Policija je privela ovog 15-godišnjaka na saslušanje, a istraga je u toku.

Sudija za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu, po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva, izrekao je u maju odgojne mjere pojačanog nadzora organa socijalne zaštite za R.M. i R.H. zbog suizvršilaštva u svirepom ubistvu te za J.O. zbog podstrekavanja na ubistvo starice Ljubice Đokić-Spasojević u sarajevskom naselju Hrasno u januaru prošle godine. Starica je sedam dana nakon zadobijenih opekotina podlegla u bolnici. Izricanje zatvorske kazne nije bilo moguće jer su počinioci mlađi od 16 godina.