Crna hronika
0

U Zeničko-dobojskom kantonu pet saobraćajnih nezgoda

FENA
Na području Zeničko-dobojskog kantona registrovano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a četiri osobe zadobile su lakše povrede. Na putevima u ZDK-u jučer se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teže povrijeđena.

Nepoznati počinilac jučer je u ulici H. Kulenovića izvršio krađu motocikla "vespa“ (747-E-141), vlasništvo M.Đ. iz Zenice.

Nepoznati razbojnik jučer je u ulici Fra I. Jukića izvršio drsku krađu zlatne ogrlice s privjeskom od S.Č. iz Zenice.

Nepoznati počinilac ili više njih u noći 30. juna na 1. juli u mjestu Kasapovići iz kruga autootpada vlasništvo K.M. iz Zenice, izvršio je krađu polovnih autodijelova.

Službenici Policijske stanice Centar jučer su na lokalitetu Kamberovića polje slobode lišili N.T. iz Zenice. Razlog je krađa odjeće i novca koju je N.T. izvršio na štetu Ć.L. iz Zenice, a koja se dogodila pored rijeke Bosne, na lokalitetu Kamberovića polja.

Zbog posjedovanja manjih količina droge u nedjelju su na području općine Zenica slobode lišene tri osobe. U ulici Ćurukovića put, kod H.H. iz Zenice pronađen je paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na marihuanu. U naselju Nemila, u ulici Patriotske lige, kod S.P. i B.S. oba iz Zenice, pronađeni su paketići sa sadržajem suhe biljne materije koja asocirana na marihuanu.

Službenici Policijske stanice Olovo jučer su zbog upotrebe vatrenog oružja, pucanja iz pištolja uzrak, slobode lišili I.A. iz Olova. Incident se dogodio ispred ugostiteljskog objekta "Dalma“ vlasništvo E. K. Iz Olova.

Nepoznati počinilac ili više njih u noći 30.6./1.7. izvršio je provalnu krađu u prostorije pogona klesarije Javnog komunalnog preduzeća "Gradska groblja“ Visoko. Otuđene su određene mašine.

Nepoznati počinilac ili više njih od 29.juna do 1.jula izvršio je tešku krađu u dječiji vrtić "Don Ivica Čondrić“. Iz ustanove u ulici Zagrebačka otuđeni su muzički uređaji.