Crna hronika
5

U Zenici pronađena droga namijenjena za uličnu prodaju

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica su tokom aktivnosti na poduzimaju mjera i radnji za suzbijanje posjedovanja, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, lišili slobode osobu P.M., iz Zenice.

Nakon saznanja da posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za "uličnu prodaju“, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, policija je u ulici Odmut izvršila pretres stana, koji koristi ova osoba i tom prilikom je pronađeno 26 paketića upakovanih u alu-foliju, sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 118 grama.

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedena osoba je lišena slobode i nad njim je provedena kriminalistička obrada.

Tokom kriminalističke obrade došlo se do određenih informacija koje će biti predmet provjera u radu operativnih službenika u narednom periodu.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a će Policijska uprava I dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv P.M., rođenog 1994. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.