Crna hronika
0

U ZDK-u jučer smrtno stradale dvije osobe

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je jutros da su u ponedjeljak zabilježena tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

U Zeničko-dobojskom kantonu jučer je prijavljeno izvršenje devet krivičnih djela: dvije krađe, po jedna provalna krađa u vozilo, samostalnu trgovačku radnju, skladište i kuću, te po jedan slučaj upućivanja ozbiljnih prijetnji vaternim oružjem, nasilja u porodici i posjedovanja droga. U 12 saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile jučer na putevima u ZDK-u dvije osobe su poginule, četiri su teže, a sedam je lakše povrijeđeno.

Š.H. iz Zenice smrtno je stradao u teškoj saobraćajnoj nezgodi jučer oko 17.40 sati na putu M-17, u mjestu Dolipolje, općina Zenica. Stradali Š.H. upravljao je vozilom "golf " (102-M-108) koji se sudario s vozilima "ford-kombi" (496-J-602), kojim je upravljao A.A. iz Zenice i "golf" (739-K-329) kojim je upravljao E.B. iz Maglaja. U nezgodi su teške povrede zadobili vozač "golfa" E.B. i njegov suvozač M.M.

S.Begić (21) iz Maglaja smrtno je stradao u saobraćajnoj nezgodi jučer u 10.45 sati na putu M-17, u mjestu Poljice, općina Maglaj. Upravljajući motociklom "suzuki" (396-A-740) S.B. je udario u "golf", mađarskih registarskih oznaka I I R 495, kojim je upravljao H.G. iz Mađarske. Od zadobijenih povreda S.Begić je preminuo na licu mjesta.

Radnik građevinskog preduzeća «Engra» d.o.o. Zenica Š.Č. teško je povrijeđen prilikom izvođenja radova na montiranju krovne konstrukcije na gradilištu buduće sportske dvorane u sastavu Poslovno-sportskog centra «Kamberovića polje». Š.Č. je oko 12.40 sati pao s velike visine i za njegov život bore se ljekari Kantonalne bolnice «Zenica».