Crna hronika
0

U ZD kantonu 13 saobraćajnih nezgoda

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da je u protekla 24 sata registrovano pet slučajeva narušavanja javnog reda i mira: dva slučaja u Visokom, po jedan u Tešnju, Zenici i Olovu. Jedna osoba je zadobila neutvrđeni stepen povrede.

Na putevima u ZDK-u jučer se dogodilo 13 saobraćajnih nezgoda. U dvije nezgode nekoliko osoba je lakše povrijeđeno, dok je 11 nezgoda za posljedicu imalo materijalnu štetu.

PROVALNA KRAĐA U STAN MAGLAJ – Nepoznati počinilac ili više njih u noći s 19./20. juni izvršio je provalnu krađu u stan vlasništvo S.Z. u ulici A. Mahmutagića.

PRIVEDENI ZBOG POSJEDOVANJA MARIHUANE MAGLAJ – Službenici Policijske stanice Maglaj jučer su u 21.00 sati u ulici A. Mahmutagića slobode lišili A.Č. (26) i F.S. (20) oba iz Maglaja. Kod njih dvojice pronađen je paketić biljnog materijala koji asocira na marihuanu.

GORIO KROV ZGRADE ŽELJEZNICA FBiH KAKANJ – U utorak oko 23.45 sati došlo je do požara na jednom dijelu krovne konstrukcije zgrade vlasništvo J.P. Željeznice FBiH. Požar je lokalizovala Vatrogasna jedinica Kakanja i pričinjena je veća materijalna šteta.