Crna hronika
0

U Zavidovićima u nedjelju ubijen muškarac

FENA
Zavidovići
Zavidovići
E.K. rođen 1976. godine iz Zavidovića preminuo je u nedjelju navečer, od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem.

Prema informaciji iz MUP-a ZDK-a, dežurna služba Policijske uprave III u Zavidovićima, u nedjelju oko 19.40 sati obaviještena je da je u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi bb, došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je jedna osoba povrijeđeno.

Na licu mjesta patrola policije zatekla je S. Dž. iz Zavidovića, rođeno 1955. godine, koje je bilo naoružano pištoljem i koje je lišeno slobode. Na licu mjesta zatečeno je povrijeđen E.K. koje je vozilom hitne pomoći prevezeno u Dom zdravlja Zavidovići, gdje je od dežurnog ljekara konstatovana smrt, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK-a, a prilikom vršenja uviđaja pronađeni su predmeti i tragovi koji će biti predmet vještačenja. Od S.Dž. oduzet je pištolj marke "bereta", kalibra 7,65 mm, dok je za danas naložena obdukcija tijela preminulog.

Osumnjičeni S.Dž. će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u toku dana biti predat Kantonalnom tužilaštvu Zenica na dalji postupak uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Ubistvo iz člana 166 Krivičnog zakona FBiH.

Prema raspoloživim informacijama, pomenute osobe su se poznavale i ovaj kritični događaj je posljedica neriješenih odnosa istih.