Novogodišnja noć
0

U Visokom ubijen 23-godišnjak, u Kladuši ranjena jedna osoba

Sarajevo-x.com
Dvadesetogodišnji Denis M. iz Konjica, preminuo je od posljedica ranjavanja metkom ispaljenim iz pištolja. Naime, 20 -godišnjak je Novu godinu slavio sa društvom u Visokom.

"Veći broj osoba slavio je Novu godinu u kući koja se nalazi u visočkoj ulici Ferhatovića . Nažalost, jedna osoba je posjedovala oružje i usljed igre ili nestručnog rukovanja oko 21.45 sati došlo je do opaljenja, a što je bilo kobno za 20-godišnjaka. Ovdje se, dakle, ne radi o ubistvu sa umišljajem nego o nesretnom slučaju, a sve osobe koje su bile prisutne u kući privedene su na saslušanje", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Aldina Ahmić, portparol MUP ZDK, dodajući da je istraga o ovom slučaju u toku.

U ostalim općinama tog Kantona novogodišnja noć, prema riječima Ahmićeve, protekla je relativno mirno i nisu zabilježena veća narušavanja javnog reda i mira ili saobraćajne nesreće s težim posljedicima.

Na području Tuzlanskog kantona, prema riječima Miralema Malkića, portparola MUP-a TK, nisu zabilježeni neki veći incidenti.

"Noć je protekla relativno mirno. Zabilježeno je 20 saobraćajnih nesreća bez težih posljedica odnosno nije bilo poginulih osoba, osam narušavanja javnog reda i mira, te 11 krivičnih djela ali koja, također, nisu imali neke teže posljedice", kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Malkić, dodajući da se remećenje javnog reda i mira odnosi na drsko ponašanje, prijetnje..., a kada su u pitanju krivična djela najteže krivično djelo je bila krađa vozila, te razbojništvo odnosno otimanje mobitela jednoj osobi.

Malkić je ocijenio da je za razliku od prethodnih, ova novogodišnja noć na području Tuzlanskog kantona protekla mirno.

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, kazao je da je na području ovog kantona zabilježeno deset krivičnih djela od kojih je najteže pokušaj ubistva.

"Tridesetsedmogodišnji J. M. je sinoć iz vatrenog pištolja u Caffe baru «Pet» koji se nalazi u ulici 8. marta u Kladuši, pucao u 23 – godišnjeg O. E. nanijevši mu, srećom, samo lakše tjelesne povrede. J. M. je uhapšen, a istraga o ovom slučaju se nastavlja", kazao je Šiljdedić, dodajući da je bilo 13 narušavanja javnog reda i mira, te 17 saobraćajnih nesreća u kojima je osam osoba lakše, a dvije teže povrijeđene, ali koje nisu životno ugrožene.

Prema riječima Srećka Bošnjaka, portparola MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području ovog Kantona nije bilo većih incidenata i noć je protekla mirno.

Novogodišnja noć u Republici Srpskoj protekla je bez većih incidenata, ali je bilo narušavanja javnog reda i mira u kojim je povrijeđeno 14 osoba, a desile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima je šest osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.