Pucnjava tokom akcije
0

FOTO / U Tuzli ranjena dvojica policajaca i Margareta Hadžić

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvojica policajaca su ranjena u jutrošnjoj akciji MUP-a TK i Jedinice za specijalne namjene u tuzlanskom naselju Brđani. Saznajemo kako policajci nisu životno ugroženi i da su smješteni u UKC Tuzla.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
U akciji policije je ranjena i Margareta Hadžić zvana Marga, za koju se sumnja da je iz porodične kuće otvorila vatru na policijske službenike. Prema nezvaničnim informacijama Hadžićeva je teško ranjena u ruku, nakon čega je uhapšena.

Akcija je izvedena jutros u 5 sati, a policijski službenici su namjeravali uhapsiti Hadžićevu, koju se dovodi u vezu sa dilanjem droge. Njeno ime je odranije poznato organima gonjenja, a u martu 2010. godine, nakon što joj je zapaljen automobil, izjavila je kako je jedini njen neprijatelj Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac, koji je oženio njenu kćerku Jelenu.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Također, Margaretu Hadžić se dovodilo u vezu sa seks aferom na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a prije desetak godina također je bila vinovnik jedne pucnjave u Tuzli.

Posljednjih godina, prema raznim pričama, Margareta Hadžić se povukla u tuzlansko naselje Brđani, gdje je živjela sa dvojicom sinova. Međutim, u jutrošnjem vatrenom obračunu ranjena su dvojica policajaca i Margareta Hadžić. Istraga o ovom događaju je u toku.