Crna hronika
0

U tuzlanskom naselju Bukinje policija zaplijenila 2 kg marihuane

FENA
Pripadnici kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, Odjela za posebne namjene zaplijenili su jučer u tuzlanskom naselju Bukinje oko 2 kg opojne droge marihuane, saopćeno je iz MUP-a.

Tom prilikom slobode su lišeni E. Šuvalić (1984) i N. Mujaković (1972), obojica nastanjeni u Brčkom, a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Na temelju prikupljenih operativnih saznanja E. Šuvalić je iz Brčko Distrikta vozilom marke "honda - civik" trebao na područje općine Tuzla prevesti veću količinu opojne droge, marihuane, odnosno izvršiti njenu prodaju. Učinkovitom akcijom službenika policije u naselju Bukinje locirano je spomenuto vozilo, kao i navedene osobe, te se pristupilo njihovom legitimiranju, odnosno pretresu.

Tokom pretresa pronađena su određena pakovanja koja su svojim izgledom asocirala na opojnu drogu marihuanu, a što je i potvrđeno vještačenjem u krim tehnici MUP-a TŽ. Kod N. Mujakovića pronađen je plinski pištolj marke "Valter" 9 mm s okvirom i pet komada streljiva.

Nakon toga E. Šuvalić i N. Mujaković su uz izvješće o učinjenom kaznenom djelu predani kantonalnom tužiteljstvu Tuzla na daljnji postupak.