Sarajevo
0

U tuči zboden mladić, drugi lakše povrijeđen

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U tučnjavi koja se dogodila sinoć ispred ugostiteljskog objekta "Kis" zboden je Anel Kajović (1987) iz Sarajeva, a lakše tjelesne povrede zadobio je B. S. (1984). Pripadnici Druge policijske uprave lišili su slobode M. A. koji se sumnjiči za ubistvo u pokušaju.

"U srijedu u 23.00 sata došlo je do narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu "Kis" u ulici Džemala Bijedića u Novom Sarajevu. U tuči koja je izbila ispred objekta teško je povrijeđen K. A. koji je oštrim predmetom zadobio povrede u predjelu grudnog koša. Lakše povrede je zadobio B. S. koji je nakon ljekarskog pregleda pušten na kućno liječenje", kazao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Anelu Kajoviću su konstatirane povrede grudnog koša. Probodena mu je lijeva strana grudnog koša i plućna maramica. Dreniran je i smješten na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Njegovo stanje je trenutno stabilno", kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.

U tri sata iza ponoći pripadnici Druge policijske uprave MUP-a KS lišili su slobode M. A. (1986) za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju.

On je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, pronađen je i nož kojim je najvjerovatnije počinjeno krivično djelo.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac.