Crna hronika
22

U Trnovu pronađen zasad od 32 stabljike indijske konoplje

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnio je Okružnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv I.Š. iz Sarajeva i M.B. iz Istočnog Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Nakon preduzetih višemjesečnih istražnih mjera i radnji, te zasjede koja je organizirana u mjestu Ulobić, u općini Trnovo, policijski službenici Jedinice za podršku Istočno Sarajevo su, 1.septembra, oko 12 sati, uočili dvije osobe koje su na pomenutom lokalitetu imale namjeru izvršiti sječu posađenih stabljika indijske konoplje.

Istog dana osumnjičeni I.Š. je lišen slobode, dok je M.B.uhapšen jučer na području općine Trnovo, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Osumnjičeni su na tri lokacije koje su mođusobno udaljene oko pedesetak metara, izvršili zasad plantaže sa ukupno 32 stabljike indijske konoplje, visine od 130 cm do 260 cm.

Navedene stabljike su izvađene iz zemlje i bit će poslate na vještačenje.

Kod I.Š. su pronađena su dva kanistera, nož i makaze, dok je pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.B., pronađena poluautomatska puška, dijelovi druge poluautomatske puške, veća količina municije kao i manji broj upaljača za pješadijske mine.