Banja Luka
0

U tri saobraćajne nesreće poginule tri osobe

FENA
Tokom jučerašnjeg dana na području Banje Luke, Prijedora i Prnjavora dogodile su se tri saobraćane nesreće u kojima je isto toliko osoba stradalo, a teške tjelesne povrede zadobile su dvije osobe, od kojih i jedan maloljetnik.

Na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Jajce, u mjestu Previle, 24. jula, oko 17.40 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali automobil marke ''rover'', kojim je upravljao D.L., i automobil marke ''polo'', kojim je upravljao Vlajko Tegeltija (1964.), koji je tom prilikom na licu mjesta smrtno stradao.

Teške tjelesne povrede zadobila je njegova supruga R. Tegeltija (1968.) i maloljetni sin.

Povrijeđeni su zbrinuti u Kliničkom centru Banja Luka.

Istog dana, na putu u prijedorskom naselju Gomjenica, automobil marke ''nisan'', kojim je upravljao B.T., udario je pješaka Rajka Kragulja (1957.), koji je od posljedica zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

Također, i na magistralnom putu Prnjavor - Derventa, na raskrsnici sa regionalnim putem, u mjestu Lužani, općina Prnjavor, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali Čedomir Stanić sa putničkim automobilom marke ''opel-askona'', i B.B. sa teretnim motornim vozilom marke ''man''.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, teške tjelesne povrede je zadobio vozač Čedomir Stanić (1938.), iz Prnjavora, koji je kolima Hitne pomoći prevežen u Klinički centar Banja Luka Banja Luka, gdje je nedugo zatim preminuo od zadobijenih povreda.

Policija u sva tri slučaja vodi istragu o uzrocima nesreće.