Ulica Safeta Zajke
0

U sudaru policijskog vozila i Golfa troje povrijeđenih

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvojica policajaca i vozač Golfa povrijeđeni su u saobraćajnoj nesreći koja se u jutarnjim satima dogodila u sarajevskoj ulici Safeta Zajke.

Vozač Golfa, 23-godišnji A. Č., oko 6:30 sati svojim autom iz pravca Rajlovca direktno je uradio u službeno policijsko vozilo u suprotnoj traci, kojim su se vozili H. H. (40) i V. O. (44).

Kako je za Sarajevo-x.com kazala Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, povrijeđeni su u Kliniku urgentne medicine dovezeni oko sedam sati. A. Č. je zadobio povrede grudnog koša, stomaka i lica. Odmah je operisan, te su mu ušivena oba očna kapka. U KUM je dovezen bez svijesti, a sada se nalazi na intenzivnoj njezi.

Policajcu H. H. povrijeđeni su glava, vrat, grudni koš, te desno koljeno, a ima i frakturu grudne kosti. I on se nalazi na intenzivnoj njezi, gdje mu se prati stanje. Njegov kolega V. O. ima lakše povrede glave, vrata, grudne kosti i lijevog ručnog zgloba i u toku dana bi mogao biti pušten na kućno liječenje.

Kako saznajemo, sudar je izazvao Adis Čeho, a povrijeđeni policajci su Hrustem Hećo i Vahid Omerspahić. Policajci su se vozili na posao kada je iz suprotne trake direktno u njihovo vozilo udario Golf. Od većih povreda spasili su ih vazdušni jastuci koji su se aktivirali.

Poicija je završila uviđaj, a saobraćaj je na toj dionici puta neko vrijeme bio zaustavljen.