Crna hronika
9

U sudaru kod Modriče poginuo vozač "Pola" Miroslav Savić

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U saobraćanoj nesreći kod Modriče protekle noći poginuo je vozač automobila marke "Polo“ Miroslav Savić (43) , kada je udario u teretno vozilo "Fiat“ (kombi), kojim je upravljao R.B. iz Prijedora, a koje je prevozilo radioaktivni materijal (iridijum 192).

Do sudara je došlo u mjestu Botajica, oko 03.15 sati, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj, uz navođenje inicijala učensika ove saobraćajne nesreće.

Vozač R.B. i njegov suvozač B.M. zadobili su lakše tjelesne povrede.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj došli su do saznanja da je u kombiju, vlasništvo preduzeća iz Prijedora, prevožen radioaktivni materijal (iridijum 192) iz Instituta za nuklearne nauke "Vinča“ Beograd za potrebe preduzeća iz Prijedora.

Odmah je osigurano mjesto događaja i obavještena nadležna Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost.

Nakon što je ovlašteni službenik Agencije utvrdio da tokom saobraćajne nezgode nije došlo do oštećenja i ispadanja izvora iz kontejnera u kome se nalazio radioaktivni materijal, te da nema opasnosti po ljude i okolinu, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj izvršili su uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Uviđajem je utvrđeno da je do saobraćajne nezgode došlo kada je vozač M.S., koji se vozilom kretao u pravcu Modriče prešao u suprotnu saobraćajnu traku kojom se u tom momentu iz suprotnog pravca kretao kombi, prilikom čega je došlo do udara prednjeg lijevog dijela putničkog vozila u prednji lijevi dio kombija.

Nakon sudara kombi je sletio s kolovoza u kanal prevrnuvši se na bočnu stranu, dok se putničko vozilo zaustavilo na desnoj saobraćajnoj traci.

Na dijelu magistralnog puta gdje se dogodila saobraćajna nezgoda u intervalu od 03.15 do 11.10 sati saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen.

Vozila, koja su se kretala u pravcu Banja Luke i Doboja, preusmjeravana su na alternativne pravce, na dionice puta prema Jakešnici i Podnovlju.