Stravična nesreća
0

U sudaru dva automobila poginulo pet osoba

SRNA
Foto: Otisakgrada.com
(Foto: Otisakgrada.com)
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na regionalnom putu Brčko - Cerik poginulo je svih pet putnika u dva automobila koja su se direktno sudarila, potvrdio je Srni portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić.

On je rekao da se nesreća dogodila oko 3.50 u mjestu Dubrave kada je došlo do direktnog sudara Peugeota 607, koji se kretao iz pravca Cerika prema Brčkom i Fiata Punto koji se dolazio iz pravca Brčkog.

"Automobil Peugeot se prilikom sudara zapalio i u potpunosti izgorio zajedno sa troje putnika u njemu i za sada je nemoguće identifikovati ta lica", rekao je Emkić.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros u Dubravama, na regionalnom putu Brčko-Cerik, poginuli su Darijan Nikić (28) iz Brčkog, braća Mate (25) i Mario (28) Milić iz Štrebaca kod Brčkog i Niko (22) i Filip (23) Mendeš iz Bijele kod Brčkog, potvrdio je Srni portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić.

Naglasivši da je policija Brčko distrikta preliminarno utvrdila identitet nastradalih, Emkić je rekao da su Nikić i braća Milić bili u vozilu marke Peugeot 607, a braća Mendeš u vozilu Fiat Punto.

Osim uviđajne ekipe predvođene dežurnim tužiocem na lice mjesta izašli su protivpožarni inspektor i pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice Brčko distrikta.