Goražde
0

U slučajnoj pucnjavi teško povrijeđen Nermin Šišić

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na pumpi "Energopetrola" u ulici Muhidina Mašića Munje u Goraždu u utorak je došlo do pucnjave u kojoj je teško ranjen Nermin Šišić.

Prema prvim informacijama Policijske uprave Goražde, Šišića je u nehatu, slučajnim pucnjem iz pištolja "bereta 9 mm" pogodio Senad Žigo.

"Pripadnici sektora kriminalističke policije su na licu mjesta utvrdili da su tri lica, Senad Žigo inače uposlenik pumpe, Hasan Malokos iz Goražda vlasnik pištolja i Nermin Šišić samo razgovarali i razgledali pištolj, te da nije bilo nikakve svađe te da je do ranjavanja Nermina Šišića došlo slučajno“, kazao je v.d načelnika Sektora krim. policije MUP-a Goražde Mirsad Tiro.

Ranjeni Šišić hitno je zbrinut u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde da bi odmah potom uslijedio i višesatni operativni zahvat. Međutim, pacijent je i dalje životno ugrožen.

"Izgubio je dva litra krvi. Nanešena mu je teška prostrijelna povreda trbuha sa višestrukim povredama tankih crijeva, krvnih sudova a zrno je prošlo jedan centimetar od aorte i lijevog bubrega i izašlo u lumbalnom dijelu. Osam rana je na tankom crijevu i to su izuzetno teške povrede. Sreća je da nije došlo do povrede aorte. Pacijent je i dalje život o ugrožen", kazao je šef hirurškog Odjela Kantonalne bolnice dr. Fuad Rovčanin.

Nermin Šišić je trenutno smješten u jedinici intenzivne terapije a prema riječima dr. Rovčanina ishod je još uvijek neizvjestan.

"Kontrolisat ćemo ga i pripravni smo za novi operativni zahvat ukoliko bude potrebno. Pacijentu su još uvijek potrebne doze A negativne krvne grupe. Mi se nadamo dobrom ishodu", kazao je dr. Rovčanin.

Senad Žigo zadržan je u Policijskoj stanici u cilju utvrđivanja činjenica i rasvjetljavanja slučaja.