Velika akcija MUP-a KS
0

U Sarajevu zaplijenjeno 50 kilograma heroina

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Sarajevska policija u saradnji sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom zaplijenila je oko 50 kilograma heroina čije je vrijednost preko milion eura, a uhašeni su Midhad Bakal (29) zvani Mido, Adnan Smajić (31) zvani Ćenta, te braća Aldin (27) i Admir (28) Demirović.

Osim heroina policija je zaplijenila i oko 20.000 eura, osam skupocjenih automobila, preko 100 mobilnih aparata, tri pištolja...

"Ova akcija nastavak je akcije iz decembra mjeseca prošle godine kada je uhapšeno pet osoba, a zaplijenjeno tri kilograma droge. Svih devet osoba nalaze se u pritvoru", kazao je na pres konferenciji održanoj danas Oleg Čavka, tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, dodajući da se aktivnosti na hapšenju osoba koje se bave nabavkom i prodajom droga nastavljaju.

Podsjećamo, u decembru prošle godine uhapšeni su Adis Hodžić zvani Cile, Sanel Kreho, Safet Kolašinac, Dalibor Lugonja i Alen Janjoš, a zaplijenjeno je tri kilograma skanka, 20 grama heroina, vaga za mjerenje droge, četiri skupocjena automobila, nekoliko mobilnih aparata i dva policijska rotaciona svjetla.

"Droga je najveće zlo, a građanima obećavamo da će se policija i u budućnosti boriti protiv tog zla i onih koji narkoticima truju našu omladinu i građane", kazao je Himzo Selimović, komesar sarajevske policije.