Crna hronika
0

U Sarajevu zapaljen ''Audi 80''

FENA
Prva policijska uprava obaviještena je u ponedjeljak oko 01.55 sati da je došlo do požara na vozilu ''audi 80'', reg. broja 613-J-727, koje koristi G.I. iz Sarajeva, a koje se nalazilo parkirano u napuštenoj garaži vlasništvo P.M. iz Sarajeva u ulici Alije Nametka, općina Stari Grad Sarajevo.

Požar su lokalizirali pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je vozilo u potpunosti izgorjelo. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo nakon što je nepoznata osoba ili više njih upotrijebila otvoreni plamen i zapaljivu tečnost.

OPLJAČKANA KLADIONICA ''FORMULA'' U ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo, jučer oko 16.00 sati nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici ''Formula'' DOO Posušje. Osoba je ukrala izvjesnu sumu novca.

MOTOROM U AUTOMOBIL PA U PJEŠAKA Na raskrsnici ulica Hiseta i Kotromanića, općina Centar Sarajevo, jučer oko 12.30 sati sudarili su se vozilo ''jetta'', reg. broja 039-K-819, kojim je upravljao H.S., rođen 1947. iz Sarajeva i motocikl ''yamaha'', reg. broja 626-M-335, kojim je upravljao Č.A., rođen 1986. u Čapljini, nastanjen u Sarajevu.

Nakon sudara motocikl se popeo na trotoar i udario u pješaka S.E., rođen 1962. u Pljevljima, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede zadobio je pješak, dok je neutvrđeni stepen povreda zadobio motociklist Č.A.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA I U ILIJAŠU Na kolovozu autoputa Zenica-Sarajevo, na mostu preko rijeke Bosne u naselju Luke, općina Ilijaš, jučer oko 02.00 sata vozilo ''opel colibra'', reg. broja RF-FX 55, nacionalnih oznaka Holandije, kojim je upravljao Č.J., rođen 1978. iz Zenice, skrenulo je van kolovoza i udarilo u betonsku zaštitnu ogradu mosta, a potom se zapalilo. Neutvrđeni stepen povreda zadobio je vozač Č.J.

ZABILJEŽENO 28 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kada je jedna osoba teže, a tri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, tri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.